Miksi haluaisit saada USA:n Netflixin toimimaan Suomessa, kun meillä on jo oma suomen kielinen Netflix? Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Suomen Netflix tarjoaa käyttäjilleen 1742 elokuvaa ja 343 sarjaa katsottavaksi. Tässä riittää kyllä katsottavaa hetkeksi, mutta kuinka paljon USA:n Netflixissä on oikein katsottavaa?
- 4566 elokuvaa (Netflix USA)
- 1114 sarjaa (Netflix USA)
Eli jenkkiversiossa on melkein kolminkertainen määrä elokuvia ja suhteessa vielä enemmän sarjoja. Tämän takia saatat haluta päästä käsiksi tähän laajempaan valikoimaan käsiksi. Seuraavaksi opit tärkeimmät asiat mitä sinun pitää tehdä ja ottaa huomioon saadaksesi käyttöön USA:n Netflixin Suomessa.
Aluksi tarvitset oikeanlaisen VPN-yhteyden
VPN-yhteyden idea on se, että se muuttaa keinotekoisesti sinun sijaintisi haluamaasi maahan, tässä tapauksessa USA:han. VPN-yhteyttä voidaan käyttää myös niin, että ollessasi ulkomailla, voit muuttaa sijainniksi Suomen ja silloin voit katsoa YLE Areenaa ja muita suomalaisia suoratoistopalveluita, jotka muuten estävät niiden käytön Suomen ulkopuolelta.
Tämä ei suoranaisesti liittynyt tähän asiaan, mutta on yksi hyvä lisähyöty VPN-palvelun käytössä, koska näistä palveluista joutuu kuitenkin maksamaan muutaman euron kuukaudessa. Kaikki VPN-ohjelmat eivät tue Netflix USA:n käyttöä, koska Netflix pyrkii estämään parhaansa mukaan näitä palveluita ja ohjaamaan meitä katsomaan suppeampaa Suomen valikoimaa.
Ettet valitsisi vääränlaista VPN:ää, niin tässä alla on lista toimivista ja meidän suosittelemista VPN-palveluista, joiden avulla saat Netflix USA:n elokuvat ja sarjat käyttöösi.
Netflix USA: Parhaat VPN-palvelut
- NordVPN (suosittelemme)
- ExpressVPN
- CyberGhost (suosittelemme)
- VyprVPN
Tässä yläpuolella on listattu ne VPN-palvelut, joiden kautta USA:n Netflixin katsominen onnistuu ongelmitta, eli nämä VPN-palvelut ovat onnistuneet suojautumaan Netflixin vastatoimilta. Testasimme useita muitakin VPN-palveluita, mutta kaikki niistä eivät onnistuneet yhdistämään Netflixiin.
Suosittelemme erityisesti näitä kahta palvelua:
NordVPN on suuri, erittäin suosittu ja todella luotettava toimija, jonka asiakaspalvelu on nopeaa ja apua on saanut kysymyksiin aina tarvittaessa. Lisäksi heidän palvelunsa tukee kaikkia käyttöjärjestelmiä sekä tietokoneella (Mac tai PC) että myös kaikilla mobiililaitteilla. Katso NordVPN:n tämän hetken paras tarjous täältä.
Nord VPN
NordVPN tarjoaa ensiluokkaisia turvallisuusominaisuuksia, kuten 2048-bittinen AES-salaus, useita valittavia protokollia, VPN-palvelimet ketjuttava Double VPN-tekniikka sekä DNS-vuotosuojaus.
- 30pv rahat takaisin-takuu
- Rajoittamaton data
- Palvelimet 60 maassa
- Tuki 6 laitteelle
CyberGhost on eurooppalainen toimija, jonka pääkonttori sijaitsee Romaniassa. He ovat keskittyneet erittäin hyvin salattujen yhteyksien tarjoamiseen. Esimerkiksi CyberGhost VPN:n kautta saat toimimaan USA:n Netflixin Suomessa ja pystyt käyttämään sitä myös Torrenttien lataamiseen. Katso CyberGhostin edullisimmat hinnat täältä.
CyberGhost
Tämä on Romaniassa toimiva erittäin salattu ja yksityisyydestä pitävä palveluntarjoaja. CyberGhost ei pidä käyttäjien tekemisistä minkäänlaista kirjaa. Aina kun olet yhteydessä CyberGhost VPN-palvelimeen, kukaan ei voi jäljittää aiempia hakujasi. Heiltä löytyy yli 3700 palvelinta 60 eri maassa.
- 45pv rahat takaisin-takuu
- Rajoittamaton data
- Palvelimet 60 maassa
- Tuki 7 laitteelle
Onko tämä laillista?
Internetistä löytyvien elokuvien, sarjojen sekä urheilulähetysten katsominen suoratoistona suoratoistopalveluiden (esim. Netflix, Ruutu, Katsomo yms.) kautta on laillista. Tämä sääntö koskee kaikkia suoratoistopalveluita, kuten tässä tapauksessa myös Netflixiä, jonka materiaalit (elokuvat ja sarjat) ovat täysin laillisesti kaikkien saatavilla. Netflixin ja myös muiden suoratoistopalveluiden käyttäminen VPN-yhteyden kautta ei siis ole laitonta eikä se riko myöskään tekijänoikeuksia. Lisäksi seuraavassa Netflixin toimitusjohtajan näkemys asiaan myös kaupallisesta näkökulmasta.
Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings on myös julkisesti sanonut, ettei heitä kiinnosta VPN-käyttäjien rajoittaminen, koska hekin ovat maksavia asiakkaita. (https://www.wired.com/2016/04/netflixs-ceo-says-vpn-users-really-arent-big-deal/)
Tässä suora lainaus Euroopan Unionin Teollisoikeuksien Viraston sivuilta:
”Suoratoistoa (streamaus) käytetään jaettaessa elokuvateoksia ja musiikkia verkossa. Suoratoistossa elokuvaa tai musiikkia aletaan toistaa heti, kun käyttäjä on lähettänyt tilauspyynnön. Koko teosta ei tallenneta käyttäjän tietokoneelle ennen toiston aloittamista, vaan sitä ladataan samalla kun materiaalia toistetaan. Kun elokuva on katsottu loppuun, teoksesta ei jää varsinaisia kopiota käyttäjän tietokoneelle. Suoratoistopalvelussa käyttäjän tietokoneelle syntyy kuitenkin väliaikaisia kopioita. On epäselvää, katsotaanko tällaisten väliaikaisten kopioiden muodostuminen kappaleen valmistamiseksi. Tekijänoikeuslaissa kappaleen valmistamisena pidetään sen valmistamista myös tilapäisesti. Selvää on joka tapauksessa, että laillisesta lähteestä saa jokainen valmistaa muutaman kopion yksityiskäyttöä varten. Siten Spotifyta, Netflixiä tai muuta laillista suoratoistopalvelua hyödyntäessään käyttäjä ei loukkaa tekijänoikeutta, vaikka väliaikaisia kopioita muodostuisikin. Tähän voi lisätä sen, että teosten pelkkä tallentaminen (“lataaminen”) verkosta yksityistä käyttöä varten ei ole laissa rangaistavaa.” Lähde: https://euipo.europa.eu/ohimportal/fi/web/observatory/faqs-on-copyright-fi#11
Suoratoistopalveluilla on kuitenkin mahdollista asettaa omia ehtoja VPN-yhteyden käyttämiselle
Vaikka itse VPN-yhteyden tai ohjelman käyttäminen on täysin laillista myös suoratoistopalveluiden osalta, niin näillä suoratoistopalveluilla on mahdollista rajata VPN-yhteyden käyttämistä ja asettaa sääntöjä käyttämiselle. Usein pahin mahdollinen skenaario on se, että tämä palvelu sulkee kyseisen käyttäjätilin. Tilin sulkeminen on kyllä erittäin harvinainen toimenpide ja on hyvin kyseenalaista haluaako tällainen palvelu tarkoituksella lopettaa maksavan asiakkaan käyttäjätilin. Vielä, kun VPN-palveluja käyttää miljoonat ihmiset ympäri maailman ja se on erittäin yleinen työkalu etätyöntekijöiden ja aktiivisten työmatkaajien kesken. VPN-palvelun käyttöön liittyvistä ehdoista kannattaa aina lukea itse suoratoistopalvelun käyttöehdoista ja tutustua muutenkin palvelun käyttöön liittyviin asioihin, esimerkiksi siihen, että luovuttavatko he käyttäjätietoja ja käyttäjädataa ulkopuolisille tahoille.