Netflix USA toimimaan Suomessa VPN:n avulla

Miksi haluaisit saada USA:n Netflixin toimimaan Suomessa, kun meillä on jo oma suomen kielinen Netflix? Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Suomen Netflix tarjoaa käyttäjilleen 1742 elokuvaa ja 343 sarjaa katsottavaksi. Tässä riittää kyllä katsottavaa hetkeksi, mutta kuinka paljon USA:n Netflixissä on oikein katsottavaa?

 • 4566 elokuvaa (Netflix USA)
 • 1114 sarjaa (Netflix USA)

Eli jenkkiversiossa on melkein kolminkertainen määrä elokuvia ja suhteessa vielä enemmän sarjoja. Tämän takia saatat haluta päästä käsiksi tähän laajempaan valikoimaan käsiksi. Seuraavaksi opit tärkeimmät asiat mitä sinun pitää tehdä ja ottaa huomioon saadaksesi käyttöön USA:n Netflixin Suomessa. 

Aluksi tarvitset oikeanlaisen VPN-yhteyden

VPN-yhteyden idea on se, että se muuttaa keinotekoisesti sinun sijaintisi haluamaasi maahan, tässä tapauksessa USA:han. VPN-yhteyttä voidaan käyttää myös niin, että ollessasi ulkomailla, voit muuttaa sijainniksi Suomen ja silloin voit katsoa YLE Areenaa ja muita suomalaisia suoratoistopalveluita, jotka muuten estävät niiden käytön Suomen ulkopuolelta. 

Tämä ei suoranaisesti liittynyt tähän asiaan, mutta on yksi hyvä lisähyöty VPN-palvelun käytössä, koska näistä palveluista joutuu kuitenkin maksamaan muutaman euron kuukaudessa. Kaikki VPN-ohjelmat eivät tue Netflix USA:n käyttöä, koska Netflix pyrkii estämään parhaansa mukaan näitä palveluita ja ohjaamaan meitä katsomaan suppeampaa Suomen valikoimaa. 

Ettet valitsisi vääränlaista VPN:ää, niin tässä alla on lista toimivista ja meidän suosittelemista VPN-palveluista, joiden avulla saat Netflix USA:n elokuvat ja sarjat käyttöösi. 

Netflix USA: Parhaat VPN-palvelut

 1. NordVPN (suosittelemme)
 2. ExpressVPN
 3. CyberGhost (suosittelemme)
 4. VyprVPN

Tässä yläpuolella on listattu ne VPN-palvelut, joiden kautta USA:n Netflixin katsominen onnistuu ongelmitta, eli nämä VPN-palvelut ovat onnistuneet suojautumaan Netflixin vastatoimilta.  Testasimme useita muitakin VPN-palveluita, mutta kaikki niistä eivät onnistuneet yhdistämään Netflixiin.

Suosittelemme erityisesti näitä kahta palvelua:

NordVPN on suuri, erittäin suosittu ja todella luotettava toimija, jonka asiakaspalvelu on nopeaa ja apua on saanut kysymyksiin aina tarvittaessa. Lisäksi heidän palvelunsa tukee kaikkia käyttöjärjestelmiä sekä tietokoneella (Mac tai PC) että myös kaikilla mobiililaitteilla. Katso NordVPN:n tämän hetken paras tarjous täältä.

NordVPN logo

Nord VPN

NordVPN tarjoaa ensiluokkaisia turvallisuusominaisuuksia, kuten 2048-bittinen AES-salaus, useita valittavia protokollia, VPN-palvelimet ketjuttava Double VPN-tekniikka sekä DNS-vuotosuojaus.

 • 30pv rahat takaisin-takuu
 • Rajoittamaton data
 • Palvelimet 60 maassa
 • Tuki 6 laitteelle

CyberGhost on eurooppalainen toimija, jonka pääkonttori sijaitsee Romaniassa. He ovat keskittyneet erittäin hyvin salattujen yhteyksien tarjoamiseen. Esimerkiksi CyberGhost VPN:n kautta saat toimimaan USA:n Netflixin Suomessa ja pystyt käyttämään sitä myös Torrenttien lataamiseen. Katso CyberGhostin edullisimmat hinnat täältä.

Cyber Ghost VPN -logo

CyberGhost

Tämä on Romaniassa toimiva erittäin salattu ja yksityisyydestä pitävä palveluntarjoaja. CyberGhost ei pidä käyttäjien tekemisistä minkäänlaista kirjaa. Aina kun olet yhteydessä CyberGhost VPN-palvelimeen, kukaan ei voi jäljittää aiempia hakujasi. Heiltä löytyy yli 3700 palvelinta 60 eri maassa.

 • 45pv rahat takaisin-takuu
 • Rajoittamaton data
 • Palvelimet 60 maassa
 • Tuki 7 laitteelle

Onko tämä laillista?

Internetistä löytyvien elokuvien, sarjojen sekä urheilulähetysten katsominen suoratoistona suoratoistopalveluiden (esim. Netflix, Ruutu, Katsomo yms.) kautta on laillista. Tämä sääntö koskee kaikkia suoratoistopalveluita, kuten tässä tapauksessa myös Netflixiä, jonka materiaalit (elokuvat ja sarjat) ovat täysin laillisesti kaikkien saatavilla. Netflixin ja myös muiden suoratoistopalveluiden käyttäminen VPN-yhteyden kautta ei siis ole laitonta eikä se riko myöskään tekijänoikeuksia. Lisäksi seuraavassa Netflixin toimitusjohtajan näkemys asiaan myös kaupallisesta näkökulmasta.

Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings on myös julkisesti sanonut, ettei heitä kiinnosta VPN-käyttäjien rajoittaminen, koska hekin ovat maksavia asiakkaita. (https://www.wired.com/2016/04/netflixs-ceo-says-vpn-users-really-arent-big-deal/)

Tässä suora lainaus Euroopan Unionin Teollisoikeuksien Viraston sivuilta:

”Suoratoistoa (streamaus) käytetään jaettaessa elokuvateoksia ja musiikkia verkossa. Suoratoistossa elokuvaa tai musiikkia aletaan toistaa heti, kun käyttäjä on lähettänyt tilauspyynnön. Koko teosta ei tallenneta käyttäjän tietokoneelle ennen toiston aloittamista, vaan sitä ladataan samalla kun materiaalia toistetaan. Kun elokuva on katsottu loppuun, teoksesta ei jää varsinaisia kopiota käyttäjän tietokoneelle. Suoratoistopalvelussa käyttäjän tietokoneelle syntyy kuitenkin väliaikaisia kopioita. On epäselvää, katsotaanko tällaisten väliaikaisten kopioiden muodostuminen kappaleen valmistamiseksi. Tekijänoikeuslaissa kappaleen valmistamisena pidetään sen valmistamista myös tilapäisesti. Selvää on joka tapauksessa, että laillisesta lähteestä saa jokainen valmistaa muutaman kopion yksityiskäyttöä varten. Siten Spotifyta, Netflixiä tai muuta laillista suoratoistopalvelua hyödyntäessään käyttäjä ei loukkaa tekijänoikeutta, vaikka väliaikaisia kopioita muodostuisikin. Tähän voi lisätä sen, että teosten pelkkä tallentaminen (“lataaminen”) verkosta yksityistä käyttöä varten ei ole laissa rangaistavaa.” Lähde: https://euipo.europa.eu/ohimportal/fi/web/observatory/faqs-on-copyright-fi#11

Suoratoistopalveluilla on kuitenkin mahdollista asettaa omia ehtoja VPN-yhteyden käyttämiselle

Vaikka itse VPN-yhteyden tai ohjelman käyttäminen on täysin laillista myös suoratoistopalveluiden osalta, niin näillä suoratoistopalveluilla on mahdollista rajata VPN-yhteyden käyttämistä ja asettaa sääntöjä käyttämiselle. Usein pahin mahdollinen skenaario on se, että tämä palvelu sulkee kyseisen käyttäjätilin. Tilin sulkeminen on kyllä erittäin harvinainen toimenpide ja on hyvin kyseenalaista haluaako tällainen palvelu tarkoituksella lopettaa maksavan asiakkaan käyttäjätilin. Vielä, kun VPN-palveluja käyttää miljoonat ihmiset ympäri maailman ja se on erittäin yleinen työkalu etätyöntekijöiden ja aktiivisten työmatkaajien kesken. VPN-palvelun käyttöön liittyvistä ehdoista kannattaa aina lukea itse suoratoistopalvelun käyttöehdoista ja tutustua muutenkin palvelun käyttöön liittyviin asioihin, esimerkiksi siihen, että luovuttavatko he käyttäjätietoja ja käyttäjädataa ulkopuolisille tahoille.

Netflix USA VPN:n avulla

Netflix USA toimimaan Suomessa VPN:n avulla

Miksi haluaisit saada USA:n Netflixin toimimaan Suomessa, kun meillä on jo oma suomen kielinen Netflix? Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Suomen Netflix tarjoaa käyttäjilleen 1742 elokuvaa ja

VPN-palvelut Suomessa

Paras VPN Suomessa vuonna 2020

VPN-yhteyspalvelut ovat yleistyneet huimaa vauhtia Suomessa. Netin ja suoratoistopalveluiden käyttö ulkomaan matkoilta käsin, USA:n Netfilxin käyttäminen ja tietoturvasta välittäminen ovat lisänneet VPN:n käyttäjämääriä. Tässä artikkelissa

Kokemuksia Tausta

NordVPN kokemuksia ja vertailu

Tässä vertailussa katsotaan tarkemmin, mitä hyvää ja huonoa on NordVPN-palvelussa ja kannattaako se hankkia, vai onko jokin toinen palvelu parempi valinta. Testissä vertailimme käyttökokemuksia ja sen lisäksi turvallisuus, yksityisyys, palvelun nopeus sekä helppokäyttöisyys olivat niitä

Parhaat ilmaiset äanikirjat 2

Ilmaiset äänikirjat vertailussa 2020

Äänikirjasovelluksia ja palveluita on tullut Suomeen viime vuosina kuin sieniä sateella. Asiaan perehtymättömän voi olla vaikeaa arvioida, mikä on paras äänikirjapalvelu tällä hetkellä ja mistä löytää eniten tai parhaita ilmaisia äänikirjoija. Olemme selvittäneet asiaa syvemmin

Vertaulussa ilmaiset VPN-palvelut

Paras ilmainen VPN-yhteys vuonna 2020

Tältä sivulta tulet löytämään parhaat ilmaiset VPN-yhteyspalvelut, joita sinun on turvallista käyttää. Päivitämme tämän sivun tietoja aina, kun löydämme uusia ilmaisia palveluita. Tällä hetkellä sivuilta löytyy vuoden 2020 aikana arvioituja palveluita, joita voit käyttää täysin

Shot Caller elokuva

Shot Caller (2017)

IMDb: 7,3 Genre: Rikos, draama, trilleriOhjaaja: Ric Roman WaughPääosissa: Nikolaj Coster-Waldau, Jon Bernthal, Lake Bell, Emory Cohen, Benjamin BrattJulkaisuvuosi: 2017Ikäraja: 16 Missä voin katsoa elokuvan? Kokeile Viaplaytä 2 viikkoa ilmaiseksi – ei sitoutumista! Huippusarjat Yhdysvalloista ja