Paras ilmainen VPN-yhteys vuonna 2020

Tältä sivulta tulet löytämään parhaat ilmaiset VPN-yhteyspalvelut, joita sinun on turvallista käyttää. Päivitämme tämän sivun tietoja aina, kun löydämme uusia ilmaisia palveluita. Tällä hetkellä sivuilta löytyy vuoden 2020 aikana arvioituja palveluita, joita voit käyttää täysin ilmaiseksi. Olemme eritelleet palvelut, joiden käyttö on täysin ilmaista niistä palveluista, jotka tarjoavat maksuttoman kokeilujakson. Nämä tiedot näet tarkemmin tämän artikkelin vertailutaulukosta.

Voiko ilmainen VPN-ohjelma olla hyvä?

Tiesitkö, että sille on aina syy, miksi jotain palvelua tarjotaan ilmaiseksi? Eräs IT-alan multimiljonääri on sanonut asiaan liittyen aika osuvan lausahduksen, joka menee vapaasti suomennettuna näin:

”Jos et maksa tuotteen käytöstä, niin silloin sinä olet se tuote.”

Tämän asian voi ymmärtää helposti esimerkiksi Facebookin avulla. Facebookin käyttö on meille täysin ilmaista, eli millä tavalla Facebookin käyttäjät ovat itse se tuote? Facebook kerää meidän käyttäytymisestä palvelussa dataa ja he myyvät dataa eteenpäin yrityksille, jotka pystyvät hyödyntämään sitä omassa liiketoiminnassaan. Mainosten näyttäminen on yksi yleinen esimerkki tästä, mutta nykyisin käyttäjädata on todella arvokasta emmekä itse aina edes tiedä mihin kaikkeen sitä voidaan käyttää.

Millainen on turvallinen VPN -kuva

Tämän ei ole tarkoitus olla pelottelua, vaan ajatuksemme on kertoa sinulle sekä ilmaisten palvelujen hyvät puolet että myös huonot puolet.

Ilmaiset VPN-palvelut rahoittavat usein toimintansa sillä, että he näyttävät mainoksia käyttäjilleen (joskus jopa liikaa) ja yhteyden suojaustaso sekä datan määrä on usein rajoitettua. Lisäksi ilmaisten VPN-ohjelmien yhdeydessä saatetaan mainostaa tai pyytää asentamaan vaarallisia haittaohjelmia. Jos et halua ottaa mitään riskiä näiden kanssa, niin silloin kannattaa harkita, että olisiko valmis maksamaan hyvästä ja varmasti luotettavasta VPN-palvelusta muutaman euron kuukaudessa. Täältä näet kaikkien parhaiden VPN-palveluiden vertailun.

Ilmainen VPN-yhteys -vertailutaulukko

[TÄHÄN TAULUKKO PLUGARILLA]

Mitä ominaisuuksia puuttuu ilmaisista VPN-palveluista?

VPN-palvelun ominaisuudet ja rakenne

Täysin ilmaiset VPN-yhteydet toimivat moniin käyttötarkoituksiin (elokuvien, sarjojen tai urheilulähetysten katsominen) täysin hyvin. Jos kuitenkin arvostat yksityisyyttä ja sitä, että oikeasti internetin käyttö on varmasti suojattua ja turvallista, eikä tiedot vuoda VPN:n läpi minnekään, niin silloin ilmaisten VPN-yhteyksien ominaisuudet eivät usein riitä.

Tässä muutamia ominaisuuksia, joita maksuttomista VPN-palveluista puuttuu:

 • Rajoitettu turvallisuuden ja suojauksen taso
 • Rajoitettu käyttödatan määrä
 • Palvelimia on vähemmän ja harvemmassa paikassa
 • Yhteys voi olla hidas
 • Käyttäjädataa voidaan kerätä talteen ja myydä eteenpäin
 • Mahdollisuus asentaa vahingossa haittaohjelmia huomaamatta
 • Laitettasi voidaan käyttää epäedullisiin käyttötarkoituksiin, esim kryptovaluuttojen louhinta huomaamattasi
 • Harhaanjohtavia mainoksia, jotka voivat viedä sinut epäilyttäville ja haitallisille sivustoille.

Kokemuksia ilmaisista VPN-ohjelmista

Näihin asioihin olemme törmänneet, kun olemme testanneet useita eri ilmaisia VPN-ohjelmia ja verranneet niitä parhaisiin kuukausimaksullisiin ohjelmiin. Täytyy muistaa, että riskejä voi liittyä aina kaikkiin internetistä ladattaviin ilmaisiin ohjelmistoihin. Sinun kannattaa miettiä, että on riskin ottaminen sen arvoista, että sinun on mahdollista säästää 2-3 €/kk.

Jos olet varma, että osaat hallita riskit ja tiedät, ettei haittaohjelmia pystystä huomaamattasi asentamaan tietokoneellesi tai puhelimellesi, niin silloin kannattaa ehdottomasti testata näitä maksuttomia palveluita.

Jos olet kuitenkin sitä mieltä, ettei sinun kannata ottaa riskiä, että laitteeseesi tulee haittaohjelmia muutaman euron takia kuukaudessa, niin olemme listanneet Suomen parhaat VPN-palvelut tänne [LINKKI] ja ne on mahdollista saada käyttöön vain muutamalla eurolla kuukaudessa.

Mitä hyötyä saan maksullisista VPN-palveluista?

Suurin perusteellinen hyöty tulee siitä että maksavana asiakkaana yritys haluaa palvella sinua ja myytävä tuote on suunniteltu sinua varten. Tämä tarkoittaa sitä, että turvallisuus ja suojauksen taso ovat paljon korkeammalla tasolla, eikä käytöstäsi kerätä dataa ja myydä eteenpäin.

Vpn Suojaus

Lisäksi luotettavuus on korkeammalla tasolla, yhteydet ovat nopeampia, ongelmatilanteissa saat apua asiakaspalvelusta, eikä sinun tarvitse klikkailla jatkuvasti ärsyttäviä mainoksia pois. Kaikki toimii siis varmemmin ja sulavammin. Tämä ei välttämättä ole kaikille tärkeää, mutta jos arvostat omaa aikaasi, etkä halua menettää hermojasi teknisten ongelmien kanssa, niin silloin muutaman euron sijoitus hyvään VPN-ohjelmaan on varmasti fiksu valinta.

Vertailua helpottamaan näet tästä alta meidän mielestä kolme tämän hetken parasta ja edullisinta VPN-yhteyspalvelua. Voit verrata näitä kolmea yläpuolella oleviin maksuttomiin VPN-yhteyksiin ja miettiä valitsetko itsellesi ilmaisen vai maksullisen palvelun. Huomaa myös, että kaikki maksulliset VPN-palvelut tarjoavat joko maksuttoman kokeilujakson tai rahat takaisin -takuun, eli näiden kokeileminen on helppoa ja riskitöntä.

TOP 3 parasta maksullista VPN-ohjelmaa

NordVPN logo

Nord VPN

NordVPN tarjoaa ensiluokkaisia turvallisuusominaisuuksia, kuten 2048-bittinen AES-salaus, useita valittavia protokollia, VPN-palvelimet ketjuttava Double VPN-tekniikka sekä DNS-vuotosuojaus.

 • 30pv rahat takaisin-takuu
 • Rajoittamaton data
 • Palvelimet 60 maassa
 • Tuki 6 laitteelle
F-Secure-FREEDOME VPN-yhteys

F-Secure Freedome

Suomalaista huippuosaamista edulliseen hintaan. Helppokäyttöinen ohjelma, jossa tuki usealle laitteelle ja isoimmalla paketilla yhdistät VPN:ään jopa 7 laitetta samaan aikaan. Hinta alkaen 0,95 €/kk/laite. Rekisteröityneille maksullisen palvelun tilaajille annetaan 30 päivän rahat takaisin -takuu. Maksutapoina: tilisiirto, luottokortti tai PayPal.

 • 30pv rahat takaisin-takuu
 • Rajoittamaton data
 • Palvelimet 16 maassa
 • Tuki 3 laitteelle
Cyber Ghost VPN -logo

CyberGhost

Tämä on Romaniassa toimiva erittäin salattu ja yksityisyydestä pitävä palveluntarjoaja. CyberGhost ei pidä käyttäjien tekemisistä minkäänlaista kirjaa. Aina kun olet yhteydessä CyberGhost VPN-palvelimeen, kukaan ei voi jäljittää aiempia hakujasi. Heiltä löytyy yli 3700 palvelinta 60 eri maassa.

 • 45pv rahat takaisin-takuu
 • Rajoittamaton data
 • Palvelimet 60 maassa
 • Tuki 7 laitteelle

Ilmainen VPN-sovellus Androidille

Jos sinulla on tarve käyttää VPN-palvelua pääsääntöisesti Android-laitteella (puhelin tai tabletti), niin tästä alta löydät suosituksemme Androidille yhteensopivista VPN-sovelluksista. Osa näistä sovelluksista ovat maksullisia kokeilujakson jälkeen ja osa täysin ilmaisia. Tarkemmat hintatiedot löydät listauksen kuvausteksistä, joten lue se myös läpi ennen sovelluksen lataamista.

Jos et halua tai jaksa testata näitä kaikkia vaihtoehtoja itse, niin haluamme helpottaa valintaasi ja olemme järjestäneet valmiiksi nämä sovellukset paremmuusjärjestykseen omien käyttökokemustemme ja testien perusteella niin, että paras VPN-sovellus Androidille on ylimpänä ja seuraavaksi paras toisen ja niin edelleen.

(Android VPN-sovellusten listaa päivitetään ja se julkaistaan pian)

VPN-laajennus Chromelle ilmaiseksi

Aina ei ole välttämätöntä asentaa erillistä VPN-ohjelmaa, vaan osa yrityksistä on erikseen koodannut suoraan Chrome-selaimessa toimivan laajennuksen, joka nopeuttaa ja helpottaa VPN:n käyttöä, jos on tottunut käyttämään Google Chromea oletusselaimena.

Tässä alla on listattu ilmaisia ja myös maksullisia Chrome VPN-laajennuksia ja tuttuun tapaan palvelun esittelytekstissä on kerrottu onko se täysin ilmainen käyttää, vai tarjoaako palvelu maksuttoman tai rajatun kokeiluversion.

(Chrome VPN-laajennusten listaa päivitetään ja se julkaistaan pian)

Tässä artikkelissa käytiin läpi useita eri vaihtoehtoja käyttää VPN:ää ilmaiseksi puhelimella, tabletilla tai tietokoneella ja sen lisäksi avasimme hieman tarkemmin näiden maksuttomien palveluiden sielunelämää ja sitä, miksi näitä hyödyllisiä tuotteita on mahdollista tarjota ilmaiseksi käyttöömme.

Toivottavasti tästä infopaketista oli sinulle hyötyä ja toivomme vielä erityisesti, että löysit tältä sivulta etsimäsi ja ohjeidemme sekä kokemustemme avulla löysit itsellesi sopivimman vaihtoehdon, oli se sitten ilmainen tai kuukausimaksullinen tuote. Jos sinusta tuntuu, että haluaisit kuukausimaksullisen version, mutta se tuntuu liian kalliilta, niin olemme kirjoittaneet artikkelin, jossa näytämme sinulle parhaat tavat tienata lisää rahaa netissä.

Jatkossa tulemme kehittämään tätä artikkelia aina, kun alalla ja näissä palveluissa tapahtuu muutoksia ja sen lisäksi kirjoitamme jatkossakin blogiin ajankohtaisia ja hyödyllisiä tekstejä. Jos sinulle tulee mieleen aihe, josta haluaisit oppia tietämään enemmän tai olet kiinnostunut itse tulemaan mukaan kirjoittamaan, niin laita meille viestiä yhteydenottosivun kautta.

Netflix USA VPN:n avulla

Netflix USA toimimaan Suomessa VPN:n avulla

Miksi haluaisit saada USA:n Netflixin toimimaan Suomessa, kun meillä on jo oma suomen kielinen Netflix? Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Suomen Netflix tarjoaa käyttäjilleen 1742 elokuvaa ja

VPN-palvelut Suomessa

Paras VPN Suomessa vuonna 2020

VPN-yhteyspalvelut ovat yleistyneet huimaa vauhtia Suomessa. Netin ja suoratoistopalveluiden käyttö ulkomaan matkoilta käsin, USA:n Netfilxin käyttäminen ja tietoturvasta välittäminen ovat lisänneet VPN:n käyttäjämääriä. Tässä artikkelissa

parasta viihdettä netflixissä 2023

Parasta viihdettä Netflixissä 2023

Netflix on pullollaan katsottavaa eikä kukaan ehdi katsomaan kaikkia sarjoja, mitä suoratoistopalveluun ilmestyy. Uutta katsottavaa ladataankin katsojien iloksi lähes viikoittain ja onkin vaikeaa löytää kaiken tarjonnan joukosta uusimmat tulokkaat. Tässä artikkelissa käymme läpi mielenkiintoisia sarjoja

liiketoimintamallin kehitys ja 5 parasta äänikirjaa

Liiketoimintamallin kehitys ja 5 parasta äänikirjaa

Liiketoimintamalli kuvaa yrityksen toimintamallin eli mitä kyseinen organisaatio tekee ja millaisia palveluita se tuottaa arvolupauksensa mukaisesti. Lukemalla yrityksen liiketoimintamallin ulkopuolinenkin ymmärtää, mikä on yrityksen tavoite ja mistä koko yrityksen olemassaolossa on kyse. Kun liiketoimintamallia muutetaan,

suoratoistopalvelut vastakkain

Suoratoistopalvelut vastakkain: Netflix vai Disney Plus?

Erilaisia suoratoistopalveluita on tänä päivänä paljon ja niiden sisällöt ja laatu eroavat toisistaan monessa kohtaa. Tämä voi tuoda haasteen selvittää ja valita itselleen sopivan palvelun. Yleisesti käyttäjän näkökulmasta valintaa vaikuttamassa ovat kaksi tekijää; mikä palvelu

romanttiset elokuvat

Romanttiset elokuvat TOP 10

Rakkaus on kärsivällinen. Rakkaus voittaa kaiken. Rakkaus voi kuitenkin ainakin elokuvissa toisinaan tarkoittaa egojen kolinaa toisiaan vasten, iskua vyön alle ja silkkaa tuskaa. Klassiset romanttiset elokuvat tulkitsevat rakkautta sen kaikissa vivahteissa. Tässä artikkelissa listaamme kaikkein

VPN-palvelut Suomessa

Paras VPN Suomessa vuonna 2020

VPN-yhteyspalvelut ovat yleistyneet huimaa vauhtia Suomessa. Netin ja suoratoistopalveluiden käyttö ulkomaan matkoilta käsin, USA:n Netfilxin käyttäminen ja tietoturvasta välittäminen ovat lisänneet VPN:n käyttäjämääriä. Tässä artikkelissa

Kirjoja

Parhaat suomenkieliset äänikirjapalvelut (2020)

Vertailussa neljä suurinta kuukausimaksullista äänikirjapalvelua sinulle, joka arvostat, että käytössäsi on monipuolinen ja laaja kirjavalikoima edulliseen ja kiinteään kuukausihintaan ilman mitään piilokuluja. Olemme valinneet vertailuun

Netflix USA VPN:n avulla

Netflix USA toimimaan Suomessa VPN:n avulla

Miksi haluaisit saada USA:n Netflixin toimimaan Suomessa, kun meillä on jo oma suomen kielinen Netflix? Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Suomen Netflix tarjoaa käyttäjilleen 1742 elokuvaa ja

parasta viihdettä netflixissä 2023

Parasta viihdettä Netflixissä 2023

Netflix on pullollaan katsottavaa eikä kukaan ehdi katsomaan kaikkia sarjoja, mitä suoratoistopalveluun ilmestyy. Uutta katsottavaa ladataankin katsojien iloksi lähes viikoittain ja onkin vaikeaa löytää kaiken

liiketoimintamallin kehitys ja 5 parasta äänikirjaa

Liiketoimintamallin kehitys ja 5 parasta äänikirjaa

Liiketoimintamalli kuvaa yrityksen toimintamallin eli mitä kyseinen organisaatio tekee ja millaisia palveluita se tuottaa arvolupauksensa mukaisesti. Lukemalla yrityksen liiketoimintamallin ulkopuolinenkin ymmärtää, mikä on yrityksen tavoite