Suoratoistopalvelut 2020 – mikä on paras vaihtoehto?

Olemme ottaneet vertailuun suosituimmat maksulliset suoratoistopalvelut ja listanneet mikä palvelu sopii parhaiten eri käyttäjätyypeille. Palveluita on useita ja ne eroavat toisistaan sisällön, laadun sekä tekniikan suhteen monin eri tavoin. Katso lisää tässä alapuolella olevasta vertailutaulukosta!

Viaplay Aitio

Erikoistarjous, voimassa vain hetken

Nyt saat Viaplayn ja Elisa Viihde Aition edulliseen 11,90 € kuukausihintaan, mutta mikä parasta: voit kokeilla palvelua kuukauden ajan täysin ilmaiseksi. Alennuskoodi: aitioetu. Täältä pääset kokeilemaan!

Parhaat suoratoistopalvelut vuonna 2020 vertailutaulukko

HUOM! Voit vierittää taulukkoa oikealle, koska kaikki sarakkeet eivät näy samalla kertaa.

Viaplay Netflix C More HBO Nordic Amazon Prime Video Apple TV Plus DPlay Plus Ruutu+
Perustiedot
Ilmainen kokeilujakso 14 päivää 14 päivää 14 päivää 30 päivää 7 päivää 14 päivää 14 päivää
Katselualue EU EU EU EU Kaikki maat Kaikki maat EU EU
TV-kanavat ja Live-lähetykset
Vuokraamo
Tekniikka
Kuvanlaatu HD SD, HD, 4K/HDR HD HD HD, 4K/HDR 4K/HDR HD HD
4K-kuvanlaatu
Offline-tallennus
Samanaikainen käyttö 2 laitetta 1-4 laitetta 2 laitetta 2 laitetta 3 laitetta 5 laitetta 3 laitetta 1 laite
Yhteensopivuus
Puhelin (Android & iOS) / / / / / / / /
Tablet (Android & iOS) / / / / / / / /
Tietokone (Win / Mac) / / / / / / / /
Apple TV / Chromecast / / / / / / / /
Yhteenveto
Palvelu Viaplay Netflix C More HBO Nordic Amazon Prime Apple TV+ DPlay+ Ruutu+
Arvosana
Hinta / kk 9,99 € 7,99 – 15,99 € 12,95 € 10,95 € 6,99 € 5,99 € 6,99 € 9,95 €
Kokeile ilmaiseksi! Aloita käyttö! Kokeile ilmaiseksi! Kokeile ilmaiseksi! Kokeile ilmaiseksi! Kokeile ilmaiseksi! Kokeile ilmaiseksi! Kokeile ilmaiseksi!

Suoratoistopalvelut yleistyvät kovaa vauhtia ja vuoden 2020 alun Covid-19-tilanne on kasvattanut suoratoistopalveluiden käyttäjämääriä valtavasti. Palvelutarjontaa on saatavana monenlaista ja käyttäjän on vaikea valita mikä palvelu kannattaisi tilata. Totally.fi on tehnyt vertailun sinulle valmiiksi!

Missä suoratoistopalvelussa on paras kuvanlaatu?

Ehdottomasti paras kuvanlaatu löytyy Netflix, Apple TV+ sekä Amazonin Prime Video palveluista. Ne ovat vertailun ainoat palvelut, jotka toistavat sisältöä aidolla 4K kuvanlaadulla. Erojakin palveluiden välillä löytyy ja kaikki sisältö ei välttämättä ole saatavana 4K kuvan laadulla.

Esimerkiksi Apple TV+ palvelu tarjoaa kaiken sisältönsä 4K-tarkkuudella HDR10 ja Dolby Vision -laajasävykuvalla. Lisäksi myös äänimaailma on viimeisen päälle ja videoiden äänet ovat parhaassa Dolby Atmos muodossa. Näin ollen voidaan sanoa, että Apple tarjoaa käyttäjilleen huippuunsa viritetty ja laadukasta katselukokemusta.
Netflix antaa käyttäjän valita minkä laatuista kuvaa haluaa katsoa ja tämä on kytketty eri pakettihinnoitteluihin. Peruspaketilla 7,99/kk saa katsottavakseen SD-laatuista kuvaa, Tupla paketilla 11,99€/kk pääsee katsomaan jo HD-tasoista kuvaa ja laajimmalla Perhepaketilla 15,99€/kk pääsee nauttimaan UHD 4K-tasoisesta kuvanlaadusta. Toki pitää muistaa, että aivan kaikki sisältö ei ole palvelussa tarjolla 4K-kuvanlaadulla, vaan tämä on ns. teoreettinen maksimi kuvanlaatu.

Uusi tulokas Amazon Prime video palvelu tarjoaa myös sisältöä 4K-tasoisena. Huomiona tästä kuitenkin, että Prime Video tarjoaa sisältöä 4K-tasoisena lähinnä vain oma tuotannon sisältöihin ja muut palvelun videot ovat saatavana vain HD-tasoisena. Tosin tämä riittää varsin hyvin laadukkaaseen katselukokemukseen.

Totally.fi suositus: APPLE TV+.

Missä suoratoistopalvelussa on eniten sarjoja?

Sarja-ahmijat suunnatkaa katseenne laadukasta omatuotantoa tekeviin ja laajoja valikoimia eri sarjoja tarjoaviin Netflix ja HBO Nordic sekä Viaplay palveluihin. Nämä palvelut tuottavat laadukkaita omakustanne sarjoja, jotka ovat nousseet suosituimpien sarjojen joukkoon viimevuosina. Netflix tuottaa lukuisia huippusuosittuja sarjoja kuten Stranger Things, Witcher – noituri, Tiger King, River Dale, Viikingit, After Life, Narcos, Black Mirror sekä lukuisia muita hittisarjoja. Palvelusta löytyy varmasti useita sinua kiinnostavia ja koukuttavia sarjoja.

Suoratoistopalvelut Suomessa

HBO Nordic on noussut sarjakartalle viimevuosien aikana hiteiksi muodostuneiden laatusarjojensa avulla, kuten esimerkiksi Game Of Thrones, joka on ollut viimeaikojen yksiä suosituimpia sarjatuotantoja. Lisäksi tarjolla on myös erittäin mielenkiintoinen ja laadukkaasti tuotettu Golden Globe -voittaja sarja Chernobyl, joka kertoo noista kauhujen hetkistä vuonna 1986. Lisäksi mainittava on vielä mm. Viikingit, Killing Eye sekä uutuussarja The Outsider.

Mainittavien joukkoon yltää myös Viaplay, joka on kasvattanut sarjavalikoimaansa merkittävästi ja palvelusta löytyy varmasti monta mielenkiintoista sarjaa katsottavaksi. Viaplay panostaa myös pohjoismaiseen tuotantoon ja sieltä löytyy paljon pohjoismaista sisältöä sekä sarjoja. Lisäksi suomalaisia omakustanne tuotettuja sarjoja löytyy myös Elisa Viihde Aitio palvelusta.

Suosittelemme: Netflix sekä HBO Nordic

Missä suoratoistopalvelusta löytyy parhaat elokuvat?

Elokuvat ja Popcorn

Elokuvatarjonta on keskittynyt parhaiten suurimpiin palveluntarjoajiin, joita ovat Netflix, Viaplay, HBO Nordic sekä C More. Apple TV+ sekä Amazon Prime Video ovat kiilaamassa kovaa vauhtia kärkisijoille, kunhan valikoima hieman vielä kasvaa ja kehittyy.

Pääsääntöisesti kaikki parhaat ja suosituimmat elokuvat löytyvät lähes kaikista näistä palveluista, mutta lisäksi kannattaa ottaa huomioon eri palveluntarjoajien omatuotantoon. Niitä elokuvia et löydä kuin heidän omasta palvelustaan. Netflix on esimerkiksi tuottanut omaa Netflix Originals -elokuvia lukuisia kappaleita ja laatutaso on todellakin huippuelokuvia tasoa. Kyse ei ole siis todellakaan mistään ”halpisleffoista”, vaan huippunäyttelijöiden ja käsikirjoittajien tekeleistä. Viaplay ja C More tarjoavat myös monipuolisen valikoiman elokuvatarjontaa, joten nämä molemmat palvelut ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.

HBO Nordic on hieman enemmän keskittynyt ns. laulusarjojen tuotantoon viime aikoina, joten se näkyy ehkä hieman elokuvatarjonnassa, mutta missään nimessä tarjonta ei ole huono. Uskallamme lämpimästi suositella myös tätä vaihtoehtoa elokuvan suurkuluttajille.

Vinkki! Netflix ei tarjoa ilmaista kokeilujaksoa, joten jos haluat tutustua valikoimaan, kannattaa hyödyntää esimerkiksi Viaplayn ja C Moren ilmaisjaksot ensin. Jos niistä palveluista ei löydy riittävästi mielekästä sisältöä, voit sitten hyvissä mielin valita Netflixin.

Elokuvapalveluista suosittelemme

Viaplay logo

Viaplay

Leffoja, sarjoja, lasten suosikkeja ja urheilua. Striimaa tai katso offline-tilassa. Lopeta milloin haluat. Viaplayllä katsot tuhansittain elokuvia 2 viikkoa ilmaiseksi.

Netflix Suomi Logo

Netflix

Rajattomasti elokuvia, sarjoja ja paljon muuta. Katso missä tahansa. Peruuta koska tahansa.

C-more Logo

Cmore (kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi)

Parhaita leffoja, kausikaupalla sarjoja ja runsaasti lasten suosikkeja.

Mikä suoratoistopalvelu on paras urheilusta kiinnostuneelle?

Urheilu kiinnostaa, ihastuttaa ja vihastuttaa suomalaisia. Mitäpä olisivat viikonloput ilman F1 kisoja, valioliigaa tai pitkin viikkoa läpi talven pelattavia Liigan ja NHL otteluita. Tarjontaa on paljon ja urheilulähetykset ja tallenteet painottuvat monesti tv-kanaville, mutta myös suoratoistopalvelut ovat tulleet mukaan ja voit seurata lempilajiasi tai kilpailua suoraan netistä missä ikinä haluat.

Viaplay on todella kattava palvelu urheilua seuraavalle ja siitä kiinnostuneelle. Palvelusta löytyy laaja valikoima urheiluaiheisia elokuvia sekä dokumentteja. Lisäksi myös urheiluaiheisia sarjoja, joissa pääset tutustumaan tarkemmin esimerkiksi jonkin urheilijan uraan tai elämään kulisseissa. Päätuotteena palvelussa on kuitenkin huipputason livelähetykset! Jalkapallon Valioliiga, jääkiekon huippusarjat NHL ja KHL, golfin European Tour sekä Major-turnauksia, sekä paljon muuta urheilusisältöä. Sisältö on todella monipuolinen ja kattava, josta löytyy varmasti katsottavaa!

Ruutu+ tarjoaa laajasti urheilua! Palvelusta löytyy dokumentteja sekä elokuvia, mutta pääasiallinen sisältö ovat urheilun livelähetykset. Ehdottomana helmenä palvelussa ovat koripalloliiga NBA, jalkapalloliiga Serie A sekä golfin Masters turnauksen livelähetykset suomeksi selostettuina. Lisäksi katsot Valioliigaa, jääkiekon Mestistä, Superpesistä, Salibandyliigaa sekä mielenkiintoisena uutuutena palveluun viime vuosina tulleet nuorten ja juniori -jääkiekkosarjojen livelähetykset.

C More on yksi suurimmista urheilua tarjoavista palveluista ja live-lähetyksiä sekä tallenteita palvelusta löytyy kattava valikoima. C Moren ehdoton lippulaivatuote in F1 formulalähetykset ja siihen erikoistunut kaiken kattava sisältökokonaisuus. Lisäksi huippusarjoja palvelusta löytyy mm seuraavista urheilusarjoista: Mestareiden liiga, Eurooppa-liiga, La Liga, jääkiekon Liiga, SHL, Champions Hockey League, MotoGP, monipuolisesti golfia ja Major-turnauksia, yleisurheilua ja paljon muuta!

Huomio! Urheilun live-lähetykset ovat suoratoistopalveluissa omana pakettina ja voit ostaa esimerkiksi pelkät urheilusisällöt etkä maksa turhaan elokuvista. Kannattaa kuitenkin huomioida, että urheilun paketit eivät usein sisällä ilmaista kokeilujaksoa.

Suosittelemme:

Mikä suoratoistopalvelu on edullisin ja kannattaako valita sen perusteella?

Edullisimmillaan sisällöt saat käyttöösi kuukaudeksi hintaan 5,99€/kk ja nämä ovat tarjolla Amazon Prime Video sekä Apple TV+ palveluista. Netflix maksaa edullisimmillaan 7,99€/kk, DPlay+ 6,99€/kk sekä alle kympillä myös Viaplay sekä Ruutu+. Hinta kertoo palvelun edullisuudesta, mutta muusta se ei juuri tässä tapauksessa kerrokaan. Siispä palveluita on tutkittava hieman tarkemmin sekä muilta kanteilta. Tärkein kysymys on kuitenkin: ”Mitä sinä juuri haluat palvelusta?” Esimerkiksi Applen TV+ on edullinen ja vieläpä teknisesti laadukkain saatavilla oleva palvelu, mutta uutukaisena tulokkaana sn sisältö on vielä kovinkin vajaa ja se näkyy hinnassa.
Netflixin saa käyttöön halvimmillaan 7,99€/kk, mutta silloin on tyytyminen SD-tasoiseen kuvanlaatuun ja vain yhden käyttäjän samaan aikaan mahdollistava toisto. Paremmasta laadusta ja useammista samanaikaisista käyttäjistä joutuu maksamaan luonnollisesti enemmän.

Amazon Prime Video on kampanjoinut ahkerasti vuosien 2019 ja 2020 aikana ja hinnat ovat olleet kovinkin marginaalisia, mutta se joka palvelun ostaa, kannattaa selvittää ensin mitä sisältöä palvelussa on tarjolla. Kyseessä on siis ulkomainen palveluntarjoaja, jonka sisältöä ei ole kovinkaan paljon saatavana suomenkielellä tai suomenkielisillä tekstityksillä. Sisältöön onkin hyvä tapa tutustua pitkän ilmaisen kokeilujakson kautta verrattuna muihin palveluihin.

DPlay+ sekä Ruutu+ ovat enemmänkin keskittyneet ohjelmatarjontaan sekä mahdollisiin lisämaksullisiin tv-kanavalaajennuksiin, jotka tekevät palvelusta monipuolisen. Itse elokuva ja sarjasisältö ovat vielä kovinkin vajaat. Palvelussa ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta ostajan kannattaa myös tässä tapauksessa selvittää ennen ostamista hieman palvelutarjonnan sisältöä ja koittaa palvelua ilmaisen tutustumisjakson kautta.

Vinkki! Kaikki suoratoistopalvelut (muut kuin Netflix) tarjoavat ilmaisen kokeilujakson palveluun, joten ei kannata valita palvelua suoraan hinnan perusteella, vaan tutustua ensin rauhassa sisältöön ja toimivuuteen käytössäsi. Näit voit olla varma mitä palvelua haluat alkaa käyttämään ja mistä palvelusta olet valmis maksamaan.

Netflix USA VPN:n avulla

Netflix USA toimimaan Suomessa VPN:n avulla

Miksi haluaisit saada USA:n Netflixin toimimaan Suomessa, kun meillä on jo oma suomen kielinen Netflix? Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Suomen Netflix tarjoaa käyttäjilleen 1742 elokuvaa ja

VPN-palvelut Suomessa

Paras VPN Suomessa vuonna 2020

VPN-yhteyspalvelut ovat yleistyneet huimaa vauhtia Suomessa. Netin ja suoratoistopalveluiden käyttö ulkomaan matkoilta käsin, USA:n Netfilxin käyttäminen ja tietoturvasta välittäminen ovat lisänneet VPN:n käyttäjämääriä. Tässä artikkelissa

viihde ja liiketoiminta

Opas viihdeteollisuuden hyödyntämiseen liiketoiminnan kasvattamiseksi

Viihdeteollisuus, jolla on laaja ulottuvuus ja kyky vangita yleisö maailmanlaajuisesti, tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden hyödyntää sen voimaa kasvun ja brändin tunnettuuden edistämiseksi. Olitpa sitten startup-yritys, pienyritys tai vakiintunut yritys, viihdeteollisuuden elementtien sisällyttäminen markkinointi- ja liiketoimintastrategioihisi

media konsepti

Sopeutuminen muuttuvaan mediamaisemaan viihdealalla

Viihdeteollisuuden mediamaisema kehittyy jatkuvasti teknologian kehityksen, kuluttajien käyttäytymisen muutosten ja muuttuvan markkinadynamiikan vaikutuksesta. Digitaalisten alustojen, suoratoistopalvelujen ja sosiaalisen median yleistymisen myötä perinteiset sisällön luomisen ja jakelun mallit ovat häiriintyneet. Digitaalisten alustojen ja suoratoistopalvelujen nousu Yksi

Kirjoja

Parhaat suomenkieliset äänikirjapalvelut (2020)

Vertailussa neljä suurinta kuukausimaksullista äänikirjapalvelua sinulle, joka arvostat, että käytössäsi on monipuolinen ja laaja kirjavalikoima edulliseen ja kiinteään kuukausihintaan ilman mitään piilokuluja. Olemme valinneet vertailuun

Netflix USA VPN:n avulla

Netflix USA toimimaan Suomessa VPN:n avulla

Miksi haluaisit saada USA:n Netflixin toimimaan Suomessa, kun meillä on jo oma suomen kielinen Netflix? Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Suomen Netflix tarjoaa käyttäjilleen 1742 elokuvaa ja

VPN-palvelut Suomessa

Paras VPN Suomessa vuonna 2020

VPN-yhteyspalvelut ovat yleistyneet huimaa vauhtia Suomessa. Netin ja suoratoistopalveluiden käyttö ulkomaan matkoilta käsin, USA:n Netfilxin käyttäminen ja tietoturvasta välittäminen ovat lisänneet VPN:n käyttäjämääriä. Tässä artikkelissa

media konsepti

Sopeutuminen muuttuvaan mediamaisemaan viihdealalla

Viihdeteollisuuden mediamaisema kehittyy jatkuvasti teknologian kehityksen, kuluttajien käyttäytymisen muutosten ja muuttuvan markkinadynamiikan vaikutuksesta. Digitaalisten alustojen, suoratoistopalvelujen ja sosiaalisen median yleistymisen myötä perinteiset sisällön luomisen ja