Paras selain vuonna 2020?

Mikä on tämän hetken paras nettiselain?

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mikä on ylivoimaisesti tämän hetken paras selain. Ennen sitä meidän kuitenkin pitää valita kriteerit, joiden perusteella voimme valita parhaan selaimen, niin kaksi asiaa nousevat päällimmäisenä esiin:

  1. Selaimen nopeus ja käytettävyys.
  2. Selaimen turvallisuus ja yksityisyys.

Käytännössä siis haluamme mahdollisimman nopeasti toimivan internet-selaimen, että meidän ei tarvitsisi turhaan odottaa sivujen latautumista. Tämän lisäksi haluamme, että meidän yksityisyysasiat eivät vuoda ulkopuolisille tahoille. Tässä esimerkiksi todella suosittu Googlen Chrome-selain on hieman huonossa valossa. Google kerää todella paljon dataa meidän nettikäyttäytymisestä, emmekä edes tiedä mihin näitä tietoja todellisuudessa käytetään.

Brave Logo1

Brave-selain

Brave on jopa 3-6x nopeampi kuin muut selaimet, eivätkä palvelimet näe tai kerää henkilökohtaisia tietojasi. Sisältää automaattisen mainosten eston (Ad blocking) ilman ylimääräisiä laajennuksia sekä voit myös tienata kryptovaluuttoja käyttämällä selainta. Tutustu tarkemmin!

Miksi Brave on paras Internet-selain?

Brave-selain on melko uusi toimija selainmarkkinoilla ja se tekee muutaman asian hyvin eri tavalla kuin muut selaimet. Tässä lista Brave-selaimen ominaisuuksista ja eroavaisuuksista muihin selaimiin verrattuna ja sen jälkeen tarkemmat tiedot näistä tärkeimmistä ominaisuuksista.

  • Brave on jopa 3-6x nopeampi kuin muut selaimet
  • Braven palvelimet eivät näe tai kerää henkilökohtaisia tietojasi
  • Automaattinen mainosten esto (Ad blocking)
  • Tienaat myös kryptovaluuttoja (BAT) käyttämällä selainta

Nämä tärkeimmät ominaisuudet tulevat esiin jo Brave-selaimen aloitusikkunasta, josta kuvakaappaus tässä alla.

Brave Selain Aloitusikkuna

3-6x nopeampi kuin muut selaimet

Brave väittää olevansa jopa kuusi kertaa nopeampi verkkoselain kuin kilpailijansa. Tätä voi olla vaikea määrittää tarkasti, koska nettiyhteyksien nopeudet vaihtelevat välillä varsinkin kotioloissa, mutta jotain tutkimuksia tästäkin aiheesta on tehty. Alla on lyhyt video, jossa verrataan eri selaimia keskenään, kun ne lataavat tunnettuja verkkosivuja.

Esimerkiksi CNN.com sivujen lataaminen kesti eri selaimilta näin pitkään:

  • Brave: 3:56 sekuntia
  • Chrome: 13,66 sekuntia
  • Firefox: 09:34 sekuntia

Kuinka turvallinen selain Brave oikein on?

Tunnetuista selaimista Operaan oli aikaisemmin sisäänrakennettu VPN-yhteys, joka esti käyttäjätietojen hyödyntämisen. Monet omaa yksityisyyttään arvostavat Internetin käyttäjät käyttävät jatkuvasti jotain tunnettua VPN-palvelua, jolla he pystyvät salaamaan oman netin käyttönsä.

Brave Turvallisuusasetukset

Tämä ei ole enää tarpeellista Brave-selaimen kanssa, koska siinä on niin vahvat yksityisyysasetukset ja he eivät näe, eivätkä tallenna sinun käyttäjätietojasi palvelimilleen.

Mainosten esto automaattisesti (Ad block)

Ärsyttääkö sinua nettisivut, jotka ovat täynnä mainosbannereita? Brave-selaimen sisäänrakennettu mainosten esto poistaa kaikki mainokset sotkemasta surffailuasi. Tässä alla kaksi kuvakaappausta Iltasanomien nettisivuilta. Toinen on otettu Brave-selaimella ja toinen Googlen Chromella.

Mainosten Esto Brave
Kuvakaappaus Brave-selaimella Iltasanomien etusivulta.
Mainokset Chrome
Kuvakaappaus Chrome-selaimella Iltasanomien etusivulta.

Tätä mainosten esto-ominaisuutta kutsutaan nimeltään Shield:ksi. Voit itse valita asetuksista, haluatko blokata mainokset kaikilta sivuilta, vai haluatko antaa joidenkin sivujen näyttää sinulle mainoksia.

Brave Shield Mainosten Esto

Ansaitse rahaa surffaamalla netissä

Brave-selain tarjoaa myös mahdollisuuden ansaitsemiseen samalla, kun käytät selainta normaaliin nettisurffailuun. Tämä on täysin valinnainen ominaisuus, mutta henkilökohtaisesti tykkään siitä, jos minulle maksetaan siitä, että surffailen netissä. Tämä toimii niin, että Brave näyttää sinulle omia mainoksiaan joillain sivuilla, joiden näkemisestä maksetaan pieni palkkio. Itse en ole edes huomannut näitä mainoksia, mutta palkkioita on alkanut jo kertymään.

Brave Rewards Palkkiot

Kun olet ladannut itsellesi selaimen, niin sinulla on mahdollisuus liittyä myös suositteluohjelmaan, jossa saat itsellesi suosittelupalkkion, kun joku on ladannut Brave-nettiselaimen sinun jakamastasi latauslinkistä. Tämä on toinen mahdollisuus saada lisäansioita kotisohvalta käsin.

Brave Logo1

Brave-selain

Brave on jopa 3-6x nopeampi kuin muut selaimet, eivätkä palvelimet näe tai kerää henkilökohtaisia tietojasi. Sisältää automaattisen mainosten eston (Ad blocking) ilman ylimääräisiä laajennuksia sekä voit myös tienata kryptovaluuttoja käyttämällä selainta. Tutustu tarkemmin!

Saatat pitää myös näistä

Netflix USA VPN:n avulla

Netflix USA toimimaan Suomessa VPN:n avulla

Miksi haluaisit saada USA:n Netflixin toimimaan Suomessa, kun meillä on jo oma suomen kielinen Netflix? Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Suomen Netflix tarjoaa käyttäjilleen 1742 elokuvaa ja

Kirjoja

Parhaat suomenkieliset äänikirjapalvelut (2020)

Vertailussa neljä suurinta kuukausimaksullista äänikirjapalvelua sinulle, joka arvostat, että käytössäsi on monipuolinen ja laaja kirjavalikoima edulliseen ja kiinteään kuukausihintaan ilman mitään piilokuluja. Olemme valinneet vertailuun

VPN-palvelut Suomessa

Paras VPN Suomessa vuonna 2020

VPN-yhteyspalvelut ovat yleistyneet huimaa vauhtia Suomessa. Netin ja suoratoistopalveluiden käyttö ulkomaan matkoilta käsin, USA:n Netfilxin käyttäminen ja tietoturvasta välittäminen ovat lisänneet VPN:n käyttäjämääriä. Tässä artikkelissa

näin viihdytät itseään netissä

5 parasta tapaa viihdyttää itseään netissä

Netistä on tullut nykyihmisille hyvin monipuolinen kapistus. Netissä pystyy hoitamaan lukuisia eri tarpeita. Moni tekee siellä työnsä, pitää yhteyttä ystäviinsä ja viettää siellä vapaa-aikansa. Maailmanlaajuinen